FAIR Recycling er FAIRs virksomhet for gjenbruk og retur av digitalt og elektrisk utstyr. Som partnerbedrift i FAIR Recycling får man dekket bedriftens behov for en sertifisert returpartner.

En avtale med FAIR Recycling innebærer at bedriftens gamle datautstyr blir gjennomgått og brukt til et godt formål - å lukke det digitale gapet i verden.

Ved hjelp av vår partner Fossheim Verksteder kontrolleres alt digitalt utstyr: Harddisker slettes forskriftsmessig (Zerowiping eller Degaussing) og utstyr repareres ved behov. Omlag 60 prosent av alt innsamlet utstyr kvalitetssikres og kan brukes i våre bistandsprosjekter. 

Norske bedrifter bytter typisk ut PC-materiell hvert 3. år for å sikre god driftsstabilitet. Disse maskinene er en stor ressurs for oss. Det er i hovedsak solide bedriftsmaskiner som kan få en lang og produktiv levetid i våre FAIR-prosjekter.  Vi opplever faktisk at disse maskinene er mer ettertraktet enn det utstyret som er til salgs i enkelte utviklingsland, fordi bedriftsutstyr tiltenkt Europa gjerne kommer fra produksjonspartier som har svært lite produksjonsfeil.

 Siden våre maskiner kun går til prosjekter hvor det er lokal, dedikert oppfølging ivaretas maskinene i hele sin levetid. Vi har eksempler på PC-er som har levert nytte i over 10 år på grunn av godt vedlikehold i prosjektene.

Kontakt oss for et tilbud tilpasset din bedrift.